Specialisaties

individuele hulp

Bewust Mindfulness

Moeilijke gevoelens, piekeren en stress zijn allemaal ingrediënten die een goede gezondheid, een ontspannen leven en je persoonlijke algehele welzijn in de weg staan.

Mindfullness Based Stress Reduction training, ofwel aandachtsgerichte therapie/mindfulness, is bewezen effectief.

Veelvuldig wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat Mindfullness Based Stress Reduction training zorgt voor een hogere kwaliteit van leven doordat het voor positieve veranderingen zorgt in de structuren en processen van de hersenen en het zenuwstelsel.

Door het ontwikkelen van vaardigheden voor mindfullnes, ben je in staat eerder stress prikkels te herkennen.

Je leert beter en op een andere manier om te gaan met spanning en stress, je ontwikkeld nieuwe vaardigheden om anders om te gaan met niet behulpzame gedachtepatronen en oude gedragspatronen die je levensgeluk in de weg staan.

Je krijgt handvatten waardoor je gezondheidsproblemen zoals een burn-out kunt voorkomen. Je doorbreekt je oude patronen en kunt beter je grenzen bewaken. Mindfulness creëert een hogere mate van bewustwording en rust.

Mede afhankelijkheid/ Co-dependency

Kenmerken van mede afhankelijkheid/ Co-dependency

  • Verantwoordelijk voelen voor anderen, hun gedrag en emoties
  • Schuld en schaamte 
  • Moeite om grenzen aan te geven en te bepalen waar bij jou de grens ligt
  • Moeite met je emoties en om te zeggen wat je voelt 
  • Een sterke  behoefte aan goedkeuring en erkenning

Mede afhankelijkheid/ Co-dependency is van invloed op je leven.

Mede afhankelijkheid/ Co-dependency komt vaak tot uiting in liefdes en gezins relaties. Werk, familie, sociale relaties hebben vaak te lijden onder deze dynamiek. Vaak is in veel gevallen sprake van een achtergrond waarin verwaarlozing, verslaving, mishandeling of misbruik in het gezin van herkomst een rol spelen. Mede afhankelijkheid/ Co-dependency beïnvloed de emotionele ontwikkeling van kinderen die opgroeien in een gezin waarbij een of allebei ouder(s) co-dependent of verslaafd zijn.
Is dit herkenbaar voor jou? Stelt je de behoeftes, gezondheid en  welzijn van een ander boven die van jezelf, Vind je het moeilijk om grenzen te stellen en durf je geen nee te zeggen. Heb je last van schuld en schaamte gevoelens, Je bent het contact verloren met jezelf, je eigen behoeften en verlangens je hebt een laag gevoel van eigenwaarde. Je hebt het gevoel emotioneel afhankelijk te zijn van andere en de balans in je leven lijkt zoek. Dan heb je kenmerken van Mede afhankelijkheid/ co-dependency.

SAMEN BETER!

Synergy Coaching & Counseling

Contact: info@synergycc.eu

Tel.nr.: +31638132509

KvK: 59811846