sinter kerst & nieuw

Zo met de feestdagen voor de deur is er behalve een tijd van gezelligheid, samenzijn en feest, ook een tijd waarin er voor veel mensen weer een stukje extra spanningen en stress is aan gebroken: familie perikelen, versieringen aanbrengen, cadeautjes kopen, feestdagen voorbereiden of juist de stress van het ontbreken van al deze zaken.

Dat die feestdagen stress en het binnen houden van deze emoties voor niemand echt gezond en ronduit vermoeiend is, is het voor co dependers, mensen met een emotieregulatie stoornis, en mensen met een depressie vaak een ware aanslag op hun gemoedstoestand.

Wanneer je de december stress voelt opkomen, vertel dat  ook eens aan de mensen in je omgeving dat je dit zo ervaart. Je zult merken dat veel mensen dit allang aan je gezien hebben. Wie houd je dan voor de gek als je  nog harder te gaan zorgen of regelen. Wie hou je voor de gek als je je afsluit en je mond  houd. Wie hou je voor de gek door te proberen het te verstoppen. Het delen van je gemoedstoestand kan een hoop spanning en stress verlichten en voorkomt dat je uit je vel springt wanneer het je teveel wordt.

Fijne sinter, kerst & nieuw

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.