Patronen & structuren De spiegels van je leven deel 4

Niet alleen de frequentie, energie van je karma bepaalt  wat voor negatieve of positieve dingen je aantrekt of creëert. De letterlijk aangemaakte patronen in je hersenen neuronetwerken, je emotionele netwerken en je emotionele verslavingen, hebben een groot aandeel in wat jij wel of niet creëert in je leven.

Ik heb het al vaak over verslavingen gehad en geschreven ook over co-dependency een gedragsverslaving die net zo schadelijk kan zijn als een alcohol of drugs verslaving. Maar wist je dat we allemaal verslaafd kunnen raken aan onze emoties?

Iedereen weet dat de gevolgen van een alcohol  en of drugsverslaving niet alleen grote gevolgen heeft voor de omgeving, maatschappij enz, maar ook de dat het destructief is voor je lichaam. Wist je dat er aan iedere emotie een stof is verbonden en wij dus ook een lichaamseigen tegenhanger hebben voor het gevoel welke alcohol en of drugs geeft? Bijvoorbeeld het stofje serotonine of wel het geluks hormoon en dopamine zijn o.a. verbonden met je gevoel van geluk, je zin in seks en blijdschap. Adrenaline en Cortisol zijn verbonden met je gevoel van stress, angst en gevaar. Bij het gebruik van heroïne worden hormonen (neuropeptide) aangesproken die normaal gesproken door de hypothalamus worden afgegeven als endorfine. Endorfine zorgen voor hele fijne gevoelens. Ook zorgt endorfine voor minder pijn in je lichaam, een soort natuurlijke pijnstiller. Dus in plaats van endorfine krijgt het lichaam nu heroïne. Het enige verschil is dat het een groter en sneller effect heeft.  Het zelfde geld voor cocaïne. Bij cocaïne wordt de deur van het dopaminereservoir wagenwijd opengegooid. Dit veroorzaakt het gevoel van instant gelukzaligheid en ultiem zelfvertrouwen. Wat er gebeurt bij het herhaaldelijk gebruik van heroïne en cocaïne gebeurt ook bij emoties die we herhaaldelijk voelen. Bij co-dependency, een gedragsverslaving, is dat goed terug te zien. Het dwangmatige gedrag komt vaak voort uit angst, stress en zijn gewoontegedragingen. Aan deze gedragspatronen wordt geen plezier beleefd, eerder het tegendeel. Dit gedrag is erop gericht om de stress en angst te verminderen. Ook hier komt op deze manier onder andere dopamine en cortisol vrij. Het fijne gevoel, de rust die daarbij ontstaat, is verslavend. De werking van alcohol en drug heeft echt dezelfde werking als onze emoties! We kunnen dus verslaafd raken aan onze emoties! Raar? Komt hier iets bekent van voor? Destructieve emoties, steeds dezelfde situaties en relaties, niet in staat om te veranderen, hulpeloosheid, zeggen dat je het niet meer zult doen en een paar uur later heb je het toch weer gedaan. Zo ja? Dan kun je rustig vast stellen dat je in meer of mindere mate verslaafd bent aan je emoties. Shockerend he! emotionele verslavingen zorgen er onder andere voor dat we doorgaan met het creëren van een bepaalde werkelijkheid in ons leven. Voor veel van ons zijn de dingen in ons leven gebaseerd op een emotionele verslaving. Onze emoties zijn immers frequentie gevoelig waardoor we gelijkgestemde mensen en situaties aantrekken.

Oorzaak en gevolg.

Wil je meer informatie? wil je een blijvende positieve flow in je leven? wil je graag van je niet helpende oude patronen af, maar je weet niet hoe? vul dan onderstaand contactformulier in en klik op verstuur! Of stuur een email naar:info@synergycc.eu

cc.eu
Mariella medina

Mariella medina

Synergy Coaching & Counseling

 

Bron: what the bleep do we know

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.