Help mijn kind is verslaaf 6

De ogen zijn geopend en je hebt geconstateerd; Je kind is verslaafd aan alcohol en of drug en dan? Niemand wil zijn of haar kind de afgrond in zien glijden. Je wilt je kind helpen, redden het liefst, kan dat? en zo ja hoe doe je dat?

Begin bij het begin. Begin bij jezelf als ouder. Realiseer je dat een alcoholisme en een drugsverslaving een progressieve ziekte is, die wanneer onbehandeld zelfs dodelijk kan zijn. Dat deze ziekte zich kenmerkt door wanen en ontkenning. Realiseer je dat zonder hulp je puber gedoomd is tot zijn of haar verslaving. Immers de hersenen zijn zo geprogrammeerd om de constante hunkering naar alcohol of drug te bedienen. Wat resulteert in een onvermijdelijke, geestelijke fysieke en psychische neerwaartse spiraal. Wees je ervan bewust dat de verslaafde en zieke hersenen maken dat verslaafden zich niet bewust zijn van alle gevolgen of realiteit van hun verslaving. Een verslaafde is alleen maar gericht op het plezier (zij het echter kort) dat verstrekt door alcohol of drugs. Een verslaafde is alleen maar gericht op het bedienen van zijn of haar behoefte. De rest is onbelangrijk.

Verzeker jezelf er van dat je, je kind niet de gelegenheid geeft. Met andere woorden of je geen gelegenheidsgever ((enabler) bent. In het artikel Help mijn kind is verslaafd 5, kun je uitgebreid lezen wat dat is en kun je aan de hand van de checklist die er in beschreven is na gaan of je mogelijk kenmerken hebt van een gelegenheidsgever (enabler).

Tough Love

Benader je kind met liefde! Het houden van je kind is immers niet gestopt omdat hij of zij verslaafd is. Houden van en je kind helpen is ook duidelijke grenzen stelt. Dat je die grenzen ook naleeft ook als dat betekent dat de consequenties moeilijk en mogelijk pijnlijk zijn. Blijf praten met je kind en probeer in de communicatie en omgang met je kind zoveel mogelijk gevoelens als: schaamte, schuld, woede, teleurstelling, hopeloosheid en afwijzing te vermijden. Natuurlijk is het niet zo dat je al die gevoelens niet voelt! Of is het altijd mogelijk om die gevoelens te vermijden! Maar probeer om ze niet de overhand te laten nemen. Het kan zorgen dat je kind zich terug trekt. Het tegenovergestelde echter, kan er voor zorgen dat je kind zich veilig voelt waardoor je meer kans hebt om tot je kind door te dringen en de bereidheid om verdere hulp te zoeken groter wordt.

Schakel professionele hulp in, ga niet aanmodderen en wacht zeker niet tot het te laat is!

Voor meer informatie of hulp kunt u contact opnemen met het telefoonnummer vermeldt hier op de website of een email sturen (info@synergycc.eu) ook te vinden hier op de website.

bron dr F Lawlis

Mariella medina

Synergy Coaching & Counseling

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.