Coaching & Counseling

individuele hulp

Counseling

Bij Counseling ligt de nadruk meer op het emotionele vlak en de manier waarop je met emoties omgaat en is er veel aandacht voor de eigen verantwoordelijkheid.

Het gaat erom dat je zelf manager wordt van je leven en leert in oplossingen te denken in plaats van in problemen.

 

 

Coaching

Coaching is een onderdeel van Counseling. Als je eenmaal voor ogen hebt waar precies het probleem zit en wat je zou willen veranderen, coacht Synergy Coaching & Counseling je naar datgene wat je wilt, zodat je dat ook daadwerkelijk Zult bereiken.

Coaching & Counseling zijn beide een laagdrempelige vorm van niet sturende psychische hulpverlening.

Dit houdt in dat de coach / counselor geen kant en klare oplossingen zal geven. Je wordt daarentegen geholpen om zélf tot een voor jou passende ‘oplossing’ te komen. Als een oplossing of een idee van jezelf komt heeft het namelijk veel meer kracht dan dat het van buitenaf wordt aangedragen. In veel gevallen is een ‘oplossing’ dat je anders tegen je problemen aankijkt en leert om ermee om te gaan.

Coaching & Counseling zijn geschikt voor mensen, die tijdelijk een moeilijke periode doormaken en even een steuntje in de rug nodig hebben. Door het voeren van gesprekken krijg je een duidelijker inzicht in je problemen en kun je deze zelf oplossen. Wanneer verandering van de situatie niet mogelijk is, wordt er naar mogelijkheden gezocht om er anders mee om te gaan.

Werkwijze

Coaching is een onderdeel van counseling. Bij zowel coaching als counseling is het doel meer bewustwording te creëren van je eigen gedachten emoties en gedrag. Kortom hoe functioneer je in je leven. Daarbij wordt uitgegaan van de 5 natuurgerichte principes:

  • Energie
  • Prikkeloverdracht
  • Drainage (loslaten)
  • Voeding
  • Psyche

Het uitgangspunt is dat de fysieke, emotionele, spirituele, energetische aspecten van de mens met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Het is belangrijk dat je, je bewust wordt dat, energie, prikkels, loslaten (drainage), voeding en de psyché een samenspel is van het hele systeem waaruit de mens bestaat.

Tijdens een coachings traject krijg je inzicht in jouw functioneren. Als je eenmaal voor ogen hebt waar precies het probleem zit en wat je zou willen veranderen, coacht Synergy Coaching & Counseling je op hoe je datgene wat je wilt, ook daadwerkelijk kunt bereiken.
Bij counseling ligt de nadruk meer op het emotionele vlak en is er veel aandacht voor de eigen verantwoordelijkheid. Het gaat erom dat je zelf manager wordt van je eigen problemen. Tijdens een counselings traject krijg je een dieper inzicht in de oorzaken van je probleem. Het resultaat is dat je keuzemogelijkheden ziet waar je die eerst niet zag

SAMEN BETER!

Synergy Coaching & Counseling

Contact: info@synergycc.eu

Tel.nr.: +31638132509

KvK: 59811846